Primăria Vadu Crișului inaugurează astăzi prima pistă sintetică de alergare din mediul rural, realizată în județul Bihor

Primăria Vadu Crișului inaugurează astăzi prima pistă sintetică de alergare din mediul rural, realizată în județul Bihor, cu susținerea Holcim România. Pista, construită în numai două luni, în perioada martie – mai anul acesta, este situată în jurul terenului de fotbal din localitatea Vadu Crișului și are o suprafață de 350 m lungime și 2 m lățime. 

 

„Consiliul Local Vadu Crișului a decis construirea acestei piste de alergare pentru a veni în sprijinul cetățenilor și al elevilor, pentru a le oferi cele mai bune condiții de alergare, pista fiind realizată din tartan. Mulțumim companiei Holcim România, care sprijină proiectele comunităților locale, printre care și această investiție din comuna noastră”, a declarat Dorel Cosma, Primarul comunei Vadu Crișului. 

 

Valoarea totală a proiectului, conform cererii de sponsorizare, este de 226.000 de lei, din care 125.000 de lei a reprezentat valoarea sponsorizării oferite de Holcim România, destinată lucrărilor de infrastructură ale pistei. Diferența de costuri a fost asigurată din bugetul Primăriei Vadu Crișului.

 

„Suntem implicați în dezvoltarea unui viitor mai bun pentru comunitățile locale în cadrul cărora ne desfășurăm activitatea, de aceea realizăm atât proiecte educaționale pentru antrenarea abilităților tinerilor, cât și investiții în proiectele cu semnificație locală. Sănătatea este importantă pentru toată lumea, la orice vârstă, de aceea am ales să susținem practicarea sportului în orice formă și să îl facem accesibil celor care se regăsesc în deviza <<mens sana in corpore sano>>”, susține Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

 

„Este foarte important să avem grijă de corpul nostru. Este locul în care vom trăi toată viața. Diferența dintre o realizare și un vis este doar termenul limită. Un vis al comunității noastre, acela de a avea o pistă de alergare din tartan, s-a realizat cu sprijinul companiei Holcim, căreia îi mulțumim”, a completat ing. Hasas Ioan, Viceprimarul comunei Vadu Crișului.

 

Festivitatea de inaugurare a pistei a avut loc astăzi, pe terenul de fotbal din localitate, în prezența reprezentanților Primăriei și a consilierilor locali, a reprezentanților și profesorilor Colegiului Tehnic Vadu Crișului, a ONG-urilor locale, a cetățenilor și a presei, ocazie cu care a avut loc și premierea câștigătorilor competiției locale „Crosul de primăvară”. În cadrul evenimentului, invitată special a fost Constantina Diță, fostă campioană olimpică la maraton, la Jocurile Olimpice din Beijing, 2008.

Ţine-ţi familia și prietenii informaţi! Distribuie și tu articolul:

Sursa:

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *